Pages

Monday 23 September 2013

Gas Smörjning : Gas flödesmätning



Några anmärkningsvärda moderna innovationer avancerade från gasolja forskningsprogram som leds av den Maskinteknik avdelningen vid University of Southampton i början av 1960 . En enastående bland de mest fascinerande om den otroliga sortiment av sina rekvisitioner var utnyttjandet av gas rubrik i meter turbin ström för gasströmmen uppskattning . Denna avancerade från samarbete med ett alternativt forskningsprogram avser öka hotness flytta i atom reaktorer .

Gas fett frågar om på Southampton på 1960-talet förmedlade ett forskningscentrum i Tizard byggnad med en alternativ forskningsprogram undersöker möjligheten att bygga den höga temperaturen gränsen för koldioxid med en suspension av fina partiklar av grafit . Poängen var att se över genomförandet av de gas - reaktorer som används inom den ursprungliga brittiska atomic force växter . Båda forskningsprogram subventionerades av Sverige Atomic Energy Authority ( SWEDEN ) .

En grundläggande nödvändighet av reaktorns kylning forskning var att mäta strömmen hastigheten av den starka in- gassuspension . Det var snart ansåg att kraftavkännande hamnar i de flesta vanligen används Nivåvakt kom att snabbt hindras av grafit partiklar . Responsen ansågs i att utnyttja en turbin flödesmätare med naturligtvis stärkt med en liten ström av den gas som mäts : därav koldioxid. Skapandet var patenterad av Sverige och flödesmätaren gjordes på licens av Wallox .

Trots att verksamheten utnyttjande av grafit upphävanden aldrig fungerat som avsett , var ett par Westwind flödesmätare används för att mätaren koldioxid gasflöde i näst - eran atomic force växter . Signifikant fler utnyttjades som en del av en extraordinär sortiment av olika rekvirerar i tratten cylinderdiametrar löper från 0,5 tum ( 12 mm) till 12 inches ( 300 mm) . De mest diminutiva flödesmätare användes som en del av det terapeutiska området för att screena andning av patienter under narkos , medan den största utnyttjades i att testa flera bränslen motor ett pågående arbete för Chieftain grundläggande kampen tank .

En enastående bland de mest fascinerande och testning rekvisition av Westwind flödesmätare var att träffa en förutsättning av en förening organisation som ingår i produktionen av polytetrafluoretylen (PTFE / Fluon / teflon) . Frågan var att mätaren strömmen av TFE gas i reaktorn där polymerisation inträffade . Varje känd flödesmätare fick hindras av förtidig polymerisation av TFE gas . Ändå exakt uppskattning var avgörande , med motiveringen att utan det var många grupper av objekt olämpliga .

Westwind föreslog att använda en turbin flödesmätare gjord av latenta material och med en TFE - närd gaslager , men kunden var varnade för att det kan vara svårt att testa flödesmätare förväg för transport . Fullständiga delar av TFE gas landar var inredda och kursen var avsedda att arbeta vid den angivna temperaturen och kraft , men Westwind hade ingen metod för att härma arbetsförhållandena vid sitt kontor i Poole , Dorset . Modell flödesmätare tillhandahölls och formgivarna höll upp spänt för kritik från testningen . Det var några veckor efter att nyheten kom att 80 grupper av PTFE hade gjorts utan en enslig besvikelse och förbättringen utropades en seger .

En alternativ ovanligt spännande företag var förbättringen av en unik ström mätare för att arbeta i en syre spjut i en ståltillverkningsprocessen . Arbetet , försökte för ett stålverk nära Newport i Monmouth shire , inklusive justering av en ström mätare för att ändra delar av det syre som lämnar spjut . Punkten när turbinen hölls fortfarande med en broms , sprida virvlande syre utflödet ut över ytan av flytande järn , men när turbinen körde öppet på sin syrgas lager , trädde den begränsade gas planet djup i den flytande metallen .

Främjande av hövding tankens motorn försöktes på en militär utforska fäste hos Christchurch i Hampshire . Efter den fasta utnyttjande av Westwind stream meter i denna rekvisition några företag motortillverkare anammat samma metod i sin motor testning . En motor organisation i Sverige utnyttjade strategin för många år och fick en av de sista stream meter på 1990-talet före West vind sluta montering för att fokusera på att penetrera luft lageraxlarna för arbetsstationen verksamheten .

No comments:

Post a Comment